Implanturi dentare

Implanturile dentare
Atunci când pierdem un dinte sau mai mulți dinți ce nu au fost tratați la timp, metoda minim invazivă de a proteza breșa dentară (spațiul rămas în urma pierderii dinților) este implantul dentar.
Implantul dentar este un “șurub” realizat din titan pur, ce are ca scop principal crearea unei rădăcini artificiale. Peste implantul dentar inserat în os se poate realiza o coroană dentară, o punte dentară (cu ajutorul a două sau mai multe implanturi), dar și o proteză mobilizabilă cu o stabilitate mult mai mare comparativ cu o proteză așezată pe un câmp protetic edentat total (fără niciun dinte).
Structural, un implant dentar este compus din două elemente principale
Componenta intraosoasă:
Aceasta înlocuiește rădăcina dintelui natural.
Componenta supraosoasă:
Partea vizibilă a implantului, care va asigura estetica și funcționalitatea dintelui artificial.

De ce ai nevoie de un implant dentar?
Implantul dentar nu este un moft, ci o necesitate pentru toți pacienții care se confruntă cu pierderea dinților.. În lipsa dinților, masticația nu mai este eficientă, iar aspectul zâmbetului poate crea o mulțime de insecurități. Pe lângă aspectul funcțional și estetic, apar o serie de efecte adverse și la nivel de structură și sănătate orală:
Resorbția osoasă
Cu cat pacientul va avea lipsa unui dinte, tesutul osos se va distruge treptat ducand la resorbtie osoasa. Dantura începesă migreze. Atât dinții învecinați, cât și cei antagoniști își vor schimba poziția, transformând masticația într-un proces dificil și inconfortabil.
Musculatura
Musculatura maxilarului se degradează și ea treptat. Pacientul se confruntă cu dureri de cap și cu dureri ale maxilarului.
Spațiie interdentare
Acestea se lărgesc, determinând acumulări de placă bacteriană semnificative, deci mai multe infecții dentare.
Alte afecțiuni
Te poți confrunta cu apariția afecțiunilor gastrice și afectarea sănătății întregului organism.
Etapele tratamentului pe care ar trebui sa le stie pacientul:
Consultatie: Se va realiza o Anamneza amanuntia a pacientului, împreuna cu radiografii si imagini CT. Pacientul va primi toate indicatiile si informatiile necesare legate de toate etapele si costuriile intervenției.
Testarea și pregatirea pacientului: în funcție de starea generala a pacientului, realizam analize suplimentare și se va pregati cavitatea bucală pentru intervenția chirurgicală.
Inserarea implanturiilor propriu-zisă.
Verificare: la finalul fiecarei etape te vei revedea la un control cu medicii noștri, pentru a ne asigura ca totul decurge perfect și pentru a preveni sau a gestiona orice complicație.