Odontoterapia

Odontoterapie

Caria dentară este o boală a dintelui și necesită tratament, stiai asta?

Diversele probleme ale dinţilor, de la carii simple până la complicaţii grave ale acestora, pot fi eliminate cu ajutorul tratamentelor odontologice corespunzătoare. Tratamentele presupun refacerea structurii şi a funcționalităţii dinţilor afectaţi, cu ajutorul unor materiale şi tehnici moderne, care permit obţinerea de rezultate durabile şi perfect estetice.

Simptomele cariilor sunt:

  1. Pete maronii spre negru sau cavități dentare;
  2. Durere suportabilă strict provocată de alimente sau băuturi reci, dulci, și care încetează odată cu îndepărtarea stimulului;
  3. Papila interdentară iritată (zona gingivală interdentară sângerandă), care poate fi un indiciu pentru prezența cariilor interdentare;
  4. Scămoșarea aței interdentare în cazul prezenței unei carii interdentare.

La clinica noastră se rezolvă:

Tratarea corespunzătoare a cariilor dentare, pentru care se utilizează cele mai bune materiale;

Tratarea dinţilor hipersensibili;

Materiale care, sub obturaţiile coronare, ajută la conservarea vitalităţii dintelui;

Obturaţii radiculare realizate cu sprijinul unei tehnologii moderne şi sigure;

Obturaţii fizionomice fotopolimerizabile.

odontoterapia

Obturatiile

Acestea reprezintă metoda de reconstrucţie a unui dinte deteriorat de carii, pentru a-i reda funcţia şi forma normală. Când execută o obturaţie, medicul dentist îndepărtează întâi ţesutul dentar afectat, curăţă zona, apoi astupă cavitatea cu material de obturaţie.

Prin sigilarea spaţiilor de pătrundere a bacteriilor, obturaţia poate preveni evoluţia cariilor dentare. Materialele de obturaţie includ aurul, porţelanul, răşinile compozite (de culoarea dintelui) şi amalgamul (aliaj de mercur, argint, cupru, staniu şi uneori zinc).

  Caria reprezintă un proces distructiv cronic al ţesuturilor dure ale dintelui, constituind, prin complicațiile sale, cea mai frecventă cauză de pierdere a dinților. Caria dentară este cea mai frecventă afecțiune patologică care apare la om.

Semne subiective ale cariei dentare 

– Durere la excitanţi termici (rece) şi chimici (dulce, acru) şi care durează atâta timp cât durează excitantul;

– Modificarea de culoare a smalţului observată de pacient sub formă de pată albă cretoasă, mai ales la nivelul dinţilor frontali;

– Dureri la masticaţie, în special în regiunea molarilor şi premolarilor datorită presiunii exercitate de alimente asupra papilei interdentare neprotejate, în cazul cariilor proximale cu întreruperea crestei marginale;

– Retenţionarea resturilor alimentare în spaţiile interdentare unde există cavităţi carioase proximale;

– Halenă fetidă în cavitatea bucală datorită fermentaţiei resturilor alimentare retenţionate în cavitatea carioasă.

Cauzele cariei dentare

1. Factorul infecțios

Cavitatea bucală conține o mare varietate de bacterii care se acumulează pe dinți sau gingii, în special în locuri unde placa dentară este mai greu de îndepărtat :

  • Șanțurile si fosetele de pe suprafața ocluzală a molarilor şi premolarilor
  • Spațiile dintre dinți, cunoscute şi ca spații interproximale

2. Factorul alimentar

Factorul alimentar este reprezentat de alimentele bogate in zaharuri sau carbohidrați. Bacteriile din cavitatea bucală transformă aceste zaharuri în acizi printr-un proces numit fermentație acidă. Dacă sunt lăsați în contact cu dintele pentru mai mult timp, acizii vor ataca structurile dure ale dintelui (smalţul, dentina) provocând demineralizarea acestora. Când demineralizarea continuă pentru o perioadă mai lungă de timp, smalțul şi dentina vor pierde cantități însemnate de substanțe minerale, lăsând în urmă matricea organică extrem de moale. Datorită consistenței slabe, matricea organică se va dezintegra, formându-se o cavitate. Anumite boli sau tulburări genetice pot afecta calitatea smalțului sau dentinei crescând astfel riscul apariției cariilor. În asemenea situații, dinții devin mult mai vulnerabili deoarece smalțul care îi acoperă nu mai poate să-i protejeze eficient. Chiar dacă terenul nu este cauza primordială a apariției cariilor, el poate reprezenta un element important.

Formular de contact - Serviciile noastre

Alege serviciul dorit

2 + 13 =